Cursusaanbod CJG

  • Sociale vaardigheidstraining

Het CJG Woensdrecht biedt sociale vaardigheidstrainingen voor basisschoolkinderen vanaf groep 4 tot en met groep acht.

Deze training is bedoeld voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het omgaan met verschillende sociale situaties, zoals bijvoorbeeld het uiten van bepaalde emoties en voor jezelf opkomen. Lees meer.

  • Positief opvoeden 

Welke normen en waarden u uw kind wilt bijbrengen, is voor elke ouder anders. Maar hoe je gedrag van kinderen het beste kunt sturen is uitgebreid onderzocht. Dit onderzoek en praktijkervaring laat zien dat Positief Opvoeden volgens de methode Triple P, kinderen de beste kansen geeft om zich goed te ontwikkelen. Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma. Lees meer. 

  • Ouderteam

Een kind op komst? Goede zorg voor je kind, begint bij goede zorg voor jullie als ouders. 

Negen maanden zwanger, je kind is geboren. Geweldig! Naast het geluk van de geboorte van je kind kan het even wennen zijn aan de nieuwe situatie als ouders. Hoe ga je daarmee om? Hoe verdeel je de taken en hoe geef je vorm aan het ouderschap? De cursus OuderTeam bereid je daarop voor. Zo sta je straks minder voor verassingen. Lees meer. 

  • Op weg bij scheiding

Deze online training van Villa Pinedo biedt handvatten om jezelf en jullie kind zo goed mogelijk te begeleiden tijdens en na het scheidingsproces. Je volgt verschillende modules zoals: Het Gesprek, Veranderingen, Communicatie, Loyaliteit, Nieuwe Partners en Rechten. Deze training volg je thuis, op je eigen tempo. Lees meer. 

  • KIES voor basisschoolkinderen.

Deze KIES-groep is een spel- en praatgroep voor kinderen in echtscheidingssituaties. Aan de hand van opdrachten leren ze de scheiding beter te begrijpen en ze leren omgaan met de veranderde situatie. Zo kunnen ze de scheiding beter verwerken.

Bekijk de agenda voor actuele data. Staat de cursus niet hier vermeld, maar wilt u toch op de hoogte worden gehouden wanneer de aankomende cursus plaats gaat vinden? Stuur een mail.

  • KIES voor jongeren

Heb je net gehoord dat je ouders gaan scheiden? Zijn je ouders al een tijdje gescheiden? Of zijn ze al heel lang uit elkaar? Dan is een KIES-groep misschien wat voor jou!  KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situaties. Het maakt niet uit of dit lang geleden is of dat je ouders nog maar pas uit elkaar zijn. Ook als je er niet veel last of verdriet van hebt, kan het toch fijn zijn om er eens over te praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaakten.

Wat ga je doen?
In jouw KIES-groep zitten ± zes jongeren en twee KIES-coaches. Jullie komen ± vier keer bij elkaar. Die bijeenkomsten duren ± twee uur. In de KIES-bijeenkomsten komt aan de orde wat jou bezighoudt rondom de scheiding. Je wisselt tips en ervaringen uit en zo help je elkaar om de scheiding beter te begrijpen en het een plaats te geven. Je krijgt een andere kijk op je eigen situatie en alles wat er veranderd is. Het kan je helpen om nog beter op te komen voor jouw wensen en belangen.

Bekijk de agenda voor actuele data. Staat de cursus niet hier vermeld, maar wilt u toch op de hoogte worden gehouden wanneer de aankomende cursus plaats gaat vinden? Stuur een mail.

  • KIES Gescheiden Opvoeden

Gescheiden ouders staan voor een behoorlijke uitdaging. Ze moeten ‘alle ballen in de lucht houden’ voor zichzelf en hun kinderen. En dat bovenop alle emoties die de scheiding toch al met zich meebrengt. Niet zelden vragen ze zich af: waar doe ik goed aan voor de kinderen en voor mezelf? Afspraken maken met je ex blijkt lang niet altijd eenvoudig. Om nog maar te zwijgen van de financiën of de vakantieplanning.

In juni organiseren we drie avonden over Gescheiden Opvoeden. Gescheiden ouders gaan onder begeleiding van twee KIES-coaches actief met andere gescheiden ouders aan de slag om te ontdekken hoe ze het goede voorbeeld voor hun kind en voor hun ex kunnen zijn en zo de ouder worden die ze willen zijn.

Voor wie zijn deze avonden?
De avonden over Gescheiden Opvoeden zijn speciaal voor gescheiden ouders. Je praat samen met andere gescheiden ouders over hoe je jouw ouderschap en opvoeding vorm kunt geven. Uitgangspunt is jouw eigen kracht en mogelijkheden.

CJG Woensdrecht biedt de avonden aan en gecertificeerde KIES-coaches begeleiden de groep.

Bekijk de agenda voor actuele data. Staat de cursus niet hier vermeld, maar wilt u toch op de hoogte worden gehouden wanneer de aankomende cursus plaats gaat vinden? Stuur een mail

Hulp nodig of vragen?